Kundehistorie: Elkjøp SAP retail

Elkjøp Nordic AS er et norsk selskap med hovedkontor i Oslo som eies av engelske Dixon Stores Group Retail Norway AS. Selskapet driver salg av forbrukerelektronikk og elektriske husholdningsapparater gjennom 400+ varehus i Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island, Grønland og Færøyene.

Selskapets butikker i Sverige og Danmark går under navnet Elgiganten, i Finland under navnet Gigantti, på Island under navnet Elko, Elding på Færøyene og Pissifik på Grønland. I 2017 omsatte konsernet for NOK 27,4 milliarder.

Elkjøp startet i juni 2013 implementering av en ny ERP plattform for grossistvirksomheten. Et av Elkjøps viktigste konkurransefortrinn i et konkurranseutsatt marked har vært å ha et sterkt fokus på effektive logistikkprosesser.

Illustrasjonsbilde: elkjop.no

For at Elkjøp skulle være konkurransedyktig i fremtiden, valgte man å gå til anskaffelse av en ny løsning for selskapets grossistvirksomhet. Den nye løsningen baserer seg i stor grad på løsninger fra SAP, og den nye løsningen gikk «live» påsken 2015.

I perioden etter driftsstart har det blitt gjennomført flere prosjekter basert på den nye plattformen. Med en robust og moderne ERP plattform har forholdene vært lagt til rette for videre utvikling av effektive forretningsprosesser.

Einr har rammeavtale med Elkjøp og er foretrukket partner på SAP relaterte prosjekter og forvaltning (Application Management).